Canvas vuokraa ja rekrytoi loistotyypit kuljetus-,
logistiikka-, rakennus- ja palvelualoille sekä teol-
lisuuden ja tuotannon eri tehtäviin. Luotettavasti
ja nopeasti jo vuodesta 2005. Lue lisää

Blogi

Myytti#8 Yli 50-vuotias ei saa enää mahdollisuutta työmarkkinoilla.

Olen kuullut satoja kertoja ihmisten puhuvan tätä samaa mantraa. Ja varmasti joskus entisaikoihin näin on ollutkin ja ikääntyneiden on ollut hankalampaa saada uutta työpaikkaa. Nyt tämän päivän työelämä on siinä suhteessa muuttunut ettei tällaiseen ikäsyrjintään ole työnantajilla varaa monellakaan toimialalla.

Yli 50-vuotias ei saa enää mahdollisuutta työmarkkinoilla.

Olen kuullut satoja kertoja ihmisten puhuvan tätä samaa mantraa. Ja varmasti joskus entisaikoihin näin on ollutkin ja ikääntyneiden on ollut hankalampaa saada uutta työpaikkaa. Nyt tämän päivän työelämä on siinä suhteessa muuttunut ettei tällaiseen ikäsyrjintään ole työnantajilla varaa monellakaan toimialalla. Ja toki myös moni 50 vuotta täyttänyt on nykyisin ihan täydessä toimintakunnossa ja työvalmiudessa.

Omien päätelmieni tueksi kävin läpi tilastokeskuksen asiasta pitämiä taulukoita ja sieltä sain lisää varmuutta siihen, että näin todellakin on. Tutkin myös asiaan vihkiytyneiden henkilöiden lausuntoja asiasta ja myös sieltä sain tukea omiin päätelmiini. Esimerkiksi uravalmentaja Pia Koukkula toteaa näin:

”Ei monikaan neli- tai viisikymppinen tunne itseään vanhaksi, mikä on ristiriidassa median antaman mielikuvan kanssa. Jos lehdissä sanotaan, että 45-vuotias alkaa olla vanha, niin sitä alkaa sitten miettiä, että niin kai sitten olen.”

Rekrytoinnissa tulisi Koukkulan mukaan panostaa siihen, että rekrytoidaan osaamistarve edellä sen sijaan, että pyrittäisiin esimerkiksi säilyttämään yrityksen nuorekas profiili.

”Tervein organisaatio on sellainen, jossa on töissä monenlaisia ja -ikäisiä ihmisiä. Asioihin saa
laajemman näkökulman, kun katselemassa on eri ikäluokkaa ja sukupuolta edustavia työntekijöitä.”

Yleisimpiä syitä myytin rakentumiseen ovat olleet: Tekijän kalleus, kokemus maksaa. Sairastelu, ikäihminen sairastaa enemmän. Uusien tekniikoiden vaikeus, ikääntyvät ei pysy ajanhermolla nykytekniikoista. Muutosvastarintaisia, tämä ei vaatine perusteluja. Omiin kokemuksiini perustuen mikään näistä edellä mainituista ei toteudu sen useammin kuin 30- vuotiaidenkaan kohdalla. Kysymys on yksilöiden tasosta ja haluista tehdä töitä ja oppia uutta, ei sinällään ikäryhmäkysymys.

Tilastokeskus julkaisi hetki sitten tilastot, joissa oli verrattu 55-64 vuotiaiden työtilanteita vuoden 2017 ja 2018 lopussa. Sieltä löytyi mielenkiintoisia yksityiskohtia tähän myyttiin liittyen. Työvoimaa tuossa ikäryhmässä oli ollut 2017 499.000 henkeä ja 2018 sama luku oli 514.000. Työllisten määrät olivat 2017 460.000 ja 2018 479.000. Työttömyysaste siis oli pudonnut 7,8%>> 6,9%. Mielestäni tämä oikein oivallinen kehityssuunta jos ajatellaan, että tätä väestöryhmää pidetään yleisesti sinä vaikeimmin työllistettävänä. Joten jokainen jolla vain riittää motivaatio ja osaaminen työelämään, niin rohkeasti vain etsimään omaa paikkaansa.

 

Myytti murrettu.


Työelämän myytinmurtaja

Petri Heinola
HR-asiantuntija, LTA-valmentaja, kouluttaja. Pesunkestävä myyntimies. HR- / esimies-kokemusta kolmelta vuosikymmeneltä. Satoja ratkottuja myyttejä liittyen työelämän eriskummallisuuksiin sekä työtekijöiden että työantajien näkövinkkelistä.

Työelämän myytinmurtaja on aivan mainio!

Haluan seuraavan blogikirjoituksen suoraan sähköpostiini.

Viimeksi julkaistut

Myytti#7: Opiskelija, menetät kaikki tuet jos teet töitä

Voiko opiskelija tehdä tilapäistä työtä, vaikka viikonloppuisin, menettämättä tukiaan?

Myytti#6: Viimeksi palkattu on lomautettava ensin

Voiko työnantaja yksin päättää lomautettavien henkilöiden järjestyksen?

Myytti#5: Kirjallinen työsopimus pätee aina

Olenko ymmärtänyt oikein, että kirjallinen työsopimus pätee aina ja sen mukaan on toimittava, vaikka ehdot tuntuisivat kohtuuttomilta?

Myytti#4: Työnantaja voi muuttaa työsopimusta mielensä mukaan

Kun työsopimus on tehty, voi työnantaja kuitenkin muuttaa sitä tilanteen mukaan ja työntekijällä ei ole asiaan mitään sanomista. Vai onko sittenkin?

Myytti#3: Jos on allekirjoittanut työsopimuksen, niin sitä on pakko noudattaa

Useilla ihmisillä käsitys, että kun nimi on paperissa, niin silloin toimitaan sen paperin mukaan eikä vaihtoehtoja ole. Olen useampaan kertaa törmännyt papereihin, jotka eivät todellakaan täytä lain kirjainta ja työtekijät ovat tuskissaan sen ehtoja noudattaneet.

Myytti#2: Tapaturmavakuutus ei päde, jos sairaslomalla käy töissä

Jos sairasloman kestäessä on palattu töihin ja sattuukin tapaturma? Onko silloin kaikki kulut otettava omaan piikkiin ja vakuutusyhtiö pesee omat kätensä?

Myytti#1: Sairauslomalla ei saa käydä töissä

Jos lääkäri on kirjoittanut vaikka nuhakuumeesta 5 päivää sairauslomaa ja jo kolmantena päivänä työntekijä kokee itse olevansa työkykyinen, onko sallittua mennä töihin?