Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet tälle sivulle kasan kysymyksiä, jota meiltä useimmiten kysytään. Olemme jakaneet kysymykset kahteen kategoriaan; työnhakijoille suunnattuihin ja asiakasyrityksille suunnattuihin. Jos sinulla on vielä jotain kysyttävää johon ei täältä vastausta löytynyt, ethän ujostele soittaa tai laittaa meille viestiä!

FaQ asiakkaille

 • Miten meiltä työvoiman vuokraaminen käytännössä toimii? 
  • Kerrotte meille, minkälaista tekijää ja mille aikavälille tarvitsette. Tämän jälkeen me etsimme, haastattelemme ja esittelemme sopivan tekijän teille. Kaikki lakisääteiset työnantajavelvoitteet hoidetaan meidän kauttamme, teidän ei tarvitse huolehtia mistään. Työntekijöitä voitte meiltä vuokrata ihan pariksi päiväksi tai useaksi vuodeksi, ilmoitatte vain tarpeenne ja me teemme loput. 
 • Miksi emme palkkaisi tekijöitä itse? 
  • Nopeutamme ja tehostamme rekrytointiprosessia huomattavasti teidän puolestanne. Teidän ei tarvitse käyttää omia resurssejanne hakemuksien kahlaamiseen ja haastattelujen käymiseen. Kuvitellaan tilanne, jossa tarvitsisitte työntekijää nopealla aikataululla tiettyyn tarpeeseen. Teidän ei itse tarvitse aloittaa pitkää rekrytointiprosessia, vaan voitte ilmoittaa tarpeenne meille ja me pystymme esittämään valmiina olevasta työntekijärosteristamme tilanteeseen sopivan tekijän. Pystymme löytämään teille kovan luokan tekijöitä ja ohjaamaan myös muihin tehtäviin hakeneita kyseiseen tehtävään, jos heidän taitotasonsa tähän on sopiva. Tämä on erittäin kätevää, jos tarvitsette tekijää nopealla aikataululla tai esimerkiksi hyvin lyhyelle aikavälille tai haluatte rauhassa ensin tutustua työntekijän osaamiseen ennen rekrytointipäätöstä. 
 • Minkä alan tekijöihin erikoistumme? 
  • Erikoistumme raskaiden alojen tekijöiden löytämiseen. Meillä on vuosikymmenten kokemus kyseisten alojen vaatimuksista ja haasteista, joten me tiedämme tarkalleen, kuka hakija sopii mihinkin tehtävään. Tämän lisäksi pystymme etsimään tarpeen mukaan muidenkin alojen tekijöitä, kuten esimerkiksi siivoojia ja kaupan alan henkilöstöä. 
 • Mistä tiedän, että saamme oikeanlaisen työntekijän teiltä? 
  • Olemme erittäin kokeneita rekrytoinnin alalta. Meillä on syvä ja tarkka rekrytointiprosessi, jonka aikana varmistamme, että osaamme lähettää työntekijät työpaikkoihin, jotka ovat heidän taito- ja kokemustasonsa mukaisia. Emme kuitenkaan kouluta tekijöitä työhön, joten muistakaa antaa uusille työntekijöille kunnollinen perehdytys. 
 • Onko meillä työvoiman lisäksi muita palveluita? 
  • Tämän lisäksi vuokraamme tarpeen mukaan laajaa valikoimaa raskaiden alojen työkoneita, näistä jaamme tarkemmin tietoa tapauskohtaisesti. 

 

FaQ työntekijöille 

 • Minkälaista vuokratyöntekö käytännössä on? 
  • Tulet työhaastatteluun meille, jonka jälkeen teet työsopimuksen meillä, jonka jälkeen esittelemme sinut sopiville työpaikoille ja -tehtäville asiakasyrityksiin. Itse työt teet asiakasyrityksessä, mutta me maksamme palkkasi ja hoidamme kaikki lakisääteiset työnantajaveloitteet. Pystyt vaihtamaan työpaikkaa tai -tehtävää vaivattomasti meidän kauttamme sopimuksen aikana. Käytännössä työskentely ei ole sen ihmeellisempää vuokrayrityksen kautta, kuin suoraan yrityksellä oleminen. Työnantajan rooli on sama, työskentelyn pelisäännöt ovat samat ja työsuhteet pohjautuvat samaan lainsäädäntöön ja työehtosopimukseen. Me pystymme tarjoamaan joustavammin työmahdollisuuksia usealta yritykseltä ja usealta alalta samanaikaisesti, jolla edistämme asiakasyrityksiemme toimintavalmiuksia ja luomme työntekijöillemme pehmeämmän polun työelämään astumiselle. Tämän lisäksi osa-aikaiseen työntekoon vuokratyönteko on paras mahdollinen vaihtoehto. Pystyt valitsemaan vapaasti mitä töitä haluat ottaa vastaan oman aikataulusi mukaan. Vuokratyönteko on loistava vaihtoehto esimerkiksi opiskelun ohella työskentelyyn. 
 • Miksi tulisin töihin vuokrayritykseen, enkä suoraan asiakasyritykseen? 
  • Työnhaku meidän kauttamme on nopeampaa ja taipuvampaa. Valmiina olevilla asiakasyhteyksillä pystymme esittelemään ja haastattelemaan sinut useaan yritykseen ja tehtävään yhdellä haulla. Työllistyt nopeasti, sillä HELA:n vuonna 2022 tekemän vuokratyötutkimuksen mukaan 78 % (1) vuokratyöntekijöistä työllistyy ensimmäisen kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Vuokratyön avulla voit kerryttää moninaista kokemusta eri tehtävistä ja asiakasyrityksistä, jopa useammalla eri alalla. Sinun ei tarvitse sitoutua yhteen yritykseen, vaan saat mahdollisuuden tutustua useisiin yrityksiin ja tehtäviin. Verkostoituminen ja laajan työkokemuksen kerryttäminen edesauttaa aina työuralla myöhemmin työmahdollisuuksien saamista. Pystymme vapaammin tarjoamaan juuri sen verran töitä, kun olet valmis tekemään. Olemme rekrytoinnin ammattilaisia, joten pystymme ohjaamaan sinut juuri sinulle sopiviin töihin. 93 % vuokratyöntekijöistä suosittelee vuokratyötä kavereilleen (1). 
 • Kuinka pitkiä työsuhteita vuokratyössä tehdään? 
  • Teemme kaiken pituisia työsopimuksia viikon keikkatyöstä vuosien vakituisiin suhteisiin ja kaikkea siltä väliltä. Esimerkiksi pelkän kausityön tekemisen jälkeen neljä viidestä tekijästä työllistyy uudestaan halutessaan (1). On myös mahdollista, että työllistyt suoraan johonkin asiakasyritykseen meidän kauttamme tehdyn työjakson jälkeen. Voit olla meillä työntekijänä, vaikka vuosia, mutta tehdä töitä aina vain itsellesi sopivan tilanteen tullessa. 
 • Mistä tiedän mihin työtehtävään hakea? 
  • Työpaikkailmoitukset ovat kaikki avoimia työpaikkoja, joita meillä on juuri tällä hetkellä haussa. Voit hakea meille myös täysin avoimella hakemuksella. Haastattelut pidetään joka tapauksessa toimistollamme, jonka jälkeen aloitamme kartoittamaan sinulle työmahdollisuuksia yhdessä keskustelun perusteella. Tehtävänämme haastattelussa on yhdessä kanssasi kaivaa kaikki potentiaali sinusta esiin. Usein haastattelun aikana osaamme suositella ja ehdottaa sinulle paremmin sopivaa työpaikkaa, kuin mihin olisit alun perin hakenut, kun kaikki omaavasi taidot, kokemukset ja luvat tulevat esille. Tulet vain haastatteluun omana itsenäsi.  
 • Palkkaatteko pelkästään raksalle? 
  • Ei. Palkkaamme monen eri alan osaajia. Palkkaamme esimerkiksi myös paljon kuljettajia, siivoojia ja yleisiä apu- tai kantomiehiä. Raskaat alat yleisesti ovat hyvin monipuolisia ja tarjoavat laajoja työmahdollisuuksia. Voit aloittaa meillä jollain tietyllä alalla ja saumattomasti siirtyä alojen välillä, niin kauan kuin olet sopiva tehtävään. 

 

(1) https://henkilostoala.fi/tutkimukset/