Työnteon urat ja mahdollisuudet kesäkaudella

Kesäkauden urat ja mahdollisuudet 

Kesä on kovassa vauhdissa ja lomakausi on suurella osalla työn raatajista käynnissä. Kelit ovat olleet suurimmaksi osaksi suotuisia ja kesää on voinut viettää paljolti mökillä tai terassilla. Tämän lisäksi kesä on erinomaista aikaa kokeilla ja tehdä uusia asioita työelämässä. Lisätienestin ansaitseminen lomien aikana on kasvava trendi. Keikkatyöt ovat erinomainen tapa tehdä juuri sen verran töitä, kuin itse haluat tai koet tarpeellisiksi lomasi aikana. Kesällä avautuu myös lukuisia kesätuurauspaikkoja useilta eri aloilta. Tämä on hyvä tapa saada jalkaasi oven väliin alalle, joka sinua kiinnostaa. Kesä on hyvää aikaa miettiä mitä haluat saavuttaa työelämässäsi, lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Kesäkuukaudet tarjoavat myös runsaasti koulutuksia, jotka valmistavat sinut seuraavalle askeleelle urallasi. 

 

Ulkotöiden aikakausi 

Kesähän on luonnollisesti parasta ulkona tehtävien töiden aikaa. Jos olet esimerkiksi innostunut kesäisin mökin tai pihan laittamisesta, kannattaa talenttisi tuoda myös työelämään. Mikä olisikaan parempaa, kuin saada rusketus JA palkkaa samaan aikaan! Muistakaa kuitenkin juoda tarpeeksi vettä ja käyttää aurinkorasvaa, jotta kesäinen helle ei käänny sinua vastaan. Muistakaa, että lomailu on myös sallittua! Älkää polttako itseänne työelämässä, niin kuin auringossakaan. Nauttikaa kesästä ja ottakaa vain sen verran lisähommia kesäksi, kuin itsestä tuntuu. 

 

Kertaus kesän alussa asetetuista tavoitteista 

Kesän alussa kirjoitettuun blogiin kirjasimme konkreettiset tavoitteemme kesän ajalle. Nyt voisi olla hyvä aika kerrata näitä tavoitteita, ja katsoa saavutimmeko ne. Pääteemat olivat kasvun tavoittelu, innovointi ja kehitys, yhteisöllisyys, vastuun kantaminen ja asiakaspalvelun huippuosaaminen. Yleisesti katsoen, olemme tavoittaneet suurimman osan tavoitteistamme. Tästä huolimatta tärkein tavoitteemme; kasvun tavoittelu on osoittautunut haastavaksi. Yleinen tilanne rakennusmaailmassa ei tietenkään auta. Osaamme lukea ajankohtaisesti tilannetta työkentällä. Rakennusalan rauhoittuminen vaikuttaa myös meihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kasvu olisi mahdollista. Meidän täytyy kerrata aikaisempia tavoitteita, niiden saavuttamiseen käytettyjä taktiikoita, ja tehdä tarvittavat strategiset muutokset eri tulosten saavuttamiseksi. Muiden tavoitteiden suhteen olemme tyytyväisiä. Palaute mistä tahansa aiheesta ulkopuolelta on aina tervetullutta, yritämme jatkuvasti kehittää palveluitamme. 

 

Kirjoittajan omia kuulumisia 

Itselläni on viimeinen työkuukausi kohta alkamassa, jonka jälkeen palaan koulun penkille taas vuodeksi. Viimeisenä kuukautena yhdistetään kaikki tähän mennessä opitut asiat ja toimitaan tehokkaammin kuin koskaan. Toivon, että pääsen tapaamaan lukijoista loputkin, keitä en ole vielä kerennyt tavata työhaastattelussa tai tutustumistapaamisella. Työstäni olen kovasti pitänyt, joten jos minut tänne ensi vuonna huolitaan, on hyvin mahdollista, että palaan toiseksi kesäksi. Kiitos lukemisesta!

Edellinen artikkeli
Työelämän tuulet – Kuinka löytää intohimo työskentelyyn uudestaan uudella alalla
Seuraava artikkeli
Työnhaun aakkoset